Jubileum FGP

Ieder jaar kiest Fotogroep Perspectief een thema om dit, naast de expositie, in de Gummaruskerk in Wagenberg te presenteren. Vorig jaar was dit bijvoorbeeld het jubileum van voetbalclub Wagenberg. Fotogroep Perspectief (met veel leden uit de gemeente Drimmelen) wordt geïnspireerd door de belangstelling die er dit jaar is voor de schilder Godfried Schalcken.
Voor dit jaar is dan ook besloten om foto’s te gaan maken in de stijl van de schilder.

Kijkend naar Schalcken vallen vooral zijn fijn geschilderde scénes bij kaarslicht op. Ook zijn nog altijd zijn nachtstukken geliefd bij verzamelaars. Het verschil tussen licht en donder zijn de inspiratiebronnen om foto's te gaan maken en te presenteren tijdens de expositie, waarbij dit jaar ook niet-leden wordt uitgenodigd om foto's in te leveren.

Dit in combinatie met het 10 jarig bestaan is er rondom dit thema een serie activiteiten bedacht, waarbij Fotogroep Perspectief ook niet-leden wil betrekken.

De activiteiten zijn gestart op dinsdag 15 maart waar niet-leden informatie kunnen krijgen over de technische details van het fotograferen zoals ISO-waarde, diafragma, sluitertijd, e.d.

Het programma werd vervolgd met een lezing over het fotograferen van licht en donker door erkend fotograaf Bas Meelker (prijswinnende landschapsfotograaf) op dinsdagavond 26 april. Met meer dan 75 belangstellenden was deze avond een groot succes.

De derde activiteit was een modelfotografie avond op dinsdagavond 5 juli bij. Hoewel er beperkte ruimte was voor niet leden, is deze avond alleen door leden van Fotogroep Perspectief bijgewoond. Desondanks was het een geslaagde avond, waarbij gefotografeerd is met beperkt licht.

De laatste activiteit was de fotowedstrijd die FG Perspectief organiseerde voor personen gelieerd aan de gemeente drimmelen. Voor dit thema mochten dus zowel leden van Fotogroep Perspectief als niet leden één foto insturen gebaseerd op het thema licht en donker. De inzendingen zijn geexposeerd tijdens de jaarlijkse expositie van Fotogroep Perspectief. Tijdens de expositie had de vakjury de lastige taak om de beste drie foto's te kiezen, die beloond werden met  leuke prijzen beschikbaar gesteld door Xpozer. Alle inzendingen en de prijswinnaars zijn terug te vinden op Fotowedstrijd pagina.

Met de fotowedstrijd is ook een einde gekomen aan de activiteiten rondom het 10 jarig jubileum. Fotogroep Perspectief kijkt terug op een geslaagde jubileum met succesvolle activiteiten.