Naam: Ad Verhoeven  
Geboortejaar: 1955  
Lid sinds: 2024  
Biografie:    
Camera:    
Foto's:    
Website:    
     
     
Naam: Ad Voesenek  
Geboortejaar: 1948  
Lid sinds: 2024  
Biografie:    
Camera:    
Foto's:    

Website:

   
     
     
Naam: Adrie van Bergen  
Geboortejaar:    
Lid sinds:    
Biografie:  
Camera:    
Foto's: Portfolio Adrie van Bergen  
Website:    
     
     
Naam: Annie Segeren  
Geboortejaar: 1955  
Lid sinds: 2007  
Biografie: Vanaf mijn 17e heb ik altijd een fotocamera gehad, dus al veel foto's gemaakt, vroeger alleen op vakantie. Nu ik op de fotoclub zit, ben ik gerichter gaan fotograferen. Mijn voorkeur gaat uit naar natuur en portretfotografie.
Camera: Nikon D 90  
Foto's: Portfolio Annie Segeren  
Website: Bovenendje  
     
     
Naam: Claudia van den Bogaert  
Geboortejaar: 1971  
Lid sinds: 2023  
Biografie:    
Camera:    
Foto's:    
Website:    
     
     
Naam:    Connie Zijlmans  
Geboortejaar: 1960  
Lid sinds: 2011  
Biografie:

Sinds 2011 ben ik lid van Fotogroep Perspectief, daar fotografie een hobby van mij is en ik graag meer wilde leren over de fotografie zoals compositie, instellingen en bewerkingen in Lightroom en/of Photoshop.
Ik fotografeer met een Canon camera, eerst met de 1000D, later met de 70D, wat mij prima bevalt. Echte voorkeuren heb ik niet, hoewel ik dieren en paddenstoelen wel erg leuk vind om te fotograferen. Architectuur is niet mijn ding omdat ik het lijnenspel, zoals het heet, gewoon niet zie, of niet mooi vast weet te leggen.
Verder vind ik de clubavonden, waar de foto’s besproken worden, erg leuk en steek daar het nodige van op. Ben dan ook van de automatische piloot af gegaan, echter nog niet in de M-stand. AV en TV heeft tot nu toe mijn voorkeur. 
Het bewerken van de foto´s staat nog in de kinderschoenen bij mij, echter alle begin is moeilijk en ook dat komt wel goed.

Camera: Canon 1000D en later de Canon 70D  
Foto's: Portfolio Connie Zijlmans  
Website: n.v.t.  
     
     

Naam:

Frans Jan Wagemakers  

Geboortejaar:

1968  

Lid sinds:

2012  

Biografie:

Ik ben al jaren aan het fotograferen maar sinds 2008 serieus. Ooit begonnen met APS en de eerste generatie digitale camera werd het pas interessant met de digitale spiegelreflexcamera. Mijn interessegebieden zijn landschappen, natuur en abstract maar mijn grote passie ligt bij modelfotografie. Ik probeer zaken zo te belichten dat het ver van de geijkte plaatjes af ligt. Ik ben geen al te grote photoshopper, ik tracht sfeer op te slaan op het moment dat ik de foto maak. Verder heb ik een kleine studio, maar ben liever buiten bezig in een mooie ambiance. Ik ben een aantal jaren lid geweest van Dinasa en heb wat cursussen gevolgd bij professionele fotografen.

 

Camera: 

Nikon D40X  

Foto's:

Portfolio Frans Jan Wagemakers

 

Website:

Newborn Models  
     
     
Naam: Ger van Duuren  
Geboortejaar: 1948  
Lid sinds: 2011  
Biografie:

Tot en met 31 december 2011 ben ik als docent werkzaam geweest, en geniet vanaf 1 januari 2012 van de V.U.T. Omdat ik toch altijd belangstelling heb gehad voor fotografie, heb ik mij aangesloten bij Fotogroep Perspectief. Enerzijds om mij kwalitatief beter te kunnen ontwikkelen en anderzijds vanwege een goede invulling van de vrije tijd. Ook de bestuurlijke aspecten spreken mij aan, en ben daarom kort nadat ik lid werd gekozen tot bestuurslid. Binnen het Bestuur treed ik op als secretaris. Naast de hobby fotografie, ben ik ook een wielerliefhebber en pak van tijd tot tijd de racefiets om mij goed in conditie te houden. Voordat ik lid werd van FGP nam ik foto’s met een Konica Minolta Dimage Z2. Een prettige eenvoudige digitale camera.

Camera: Nikon D90  
Foto's: Portfolio Ger van Duuren  
Website: n.v.t.  
     
     
Naam: Gerrie Polak  
Geboortejaar: 1953  
Lid sinds: 2011  
Biografie: Fotograferen leek mij erg interessant , maar ik kon er niks van. Om kennis op te doen ben ik naar H19 gegaan en heb daar 3 jaar lang een cursus fotografie gehad van Tom van Limpt en Luciana Caputo, daar heb ik veel geleerd. Toen vond ik het tijd om lid te worden van een fotogroep en ben terecht gekomen bij Fotogroep Perspectief.Mijn interesse gaat voor al uit naar portret en bloemen.
Camera:    
Foto's: Portfolio Gerry Polak  
Website:    
     
     
Naam: Henk van den Bemt  
Geboortejaar:    
Lid sinds:    
Biografie:  
Camera:    
Foto's: Portfolio Henk van de Bemt  
Website:    
     
     
Naam: Henk van Gageldonk  
Geboortejaar:    
Lid sinds: 2022  
Biografie:    
Camera:    
Foto's    
Website    
     
   
Naam: Jan Groot  
Geboortejaar: 1949  
Lid sinds: 2023  
Biografie:

 In 1972 ben ik voor het eerst gaan fotograferen met een geleende camera. In 1976 kocht ik mijn eerste eigen camera, een Nikon FE2. Ik ben betrekkelijk laat overgestapt op digitale fotografie, in 2005. Het werd weer een Nikon, een D70, later gevolgd door de D7000. Steeds werkte ik het liefst met een Nikon zoomlens, omdat ik daarmee een bereik haal van 18-200 mm en omdat deze lens in mijn ogen een uitstekend resultaat oplevert.
Ik ben niet gespecialiseerd in bepaalde soorten fotografie. Ik vind het ontzettend leuk om mensen te fotograferen, maar ook flora en fauna, natuur, architectuur, kunst, en series die een verhaal vertellen. En niet te vergeten het gezin, inclusief onze gezinsvakanties.
Mijn vrouw en ik hebben het voorrecht gehad om veel te kunnen reizen, ook naar verre oorden. Dat heeft er voor gezorgd dat mijn fotobibliotheek veel reisverslagen bevat. De reisverslagen verwerk ik in fotoshows (video’s) en wij vinden het heerlijk om ‘s avonds naar die reisverslagen te kijken op de tv. Dat is een ideale manier om de herinnering aan die reizen, vakanties en familiegebeurtenissen levend te houden.
Het gaat mij niet om die ene perfecte foto, ik ben meer een verhalend fotograaf.
Ik fotografeer altijd in raw, met nabewerking in Lightroom en/of Photoshop. De nabewerking gaat alleen over de instellingen. Andere bewerkingen doe ik niet, de foto’s zijn zoals ze zijn gemaakt.

 
Camera: Nikon D70 en Nikon D7000   
Foto's Portfolio Jan Groot  
Website    
     
     
Naam: Joop van Boxel  
Geboortejaar:    
Lid sinds:  2006 (Oprichting)  
Biografie:  
Camera:    
Foto's: Portfolio Joop van Boxel  
Website:    
     
     
Naam: Kees van Gageldonk  
Geboortejaar: 1959  
Lid sinds: 2009  
Biografie:

Fotografie is mij met de paplepel ingegeven door mijn vader en ben op dat gebied al sinds ongeveer 15 jarige leeftijd actief. In het begin uiteraard analoog met de Pentax ME. In de periode dat onze kinderen klein waren stond fotografie op een laag pitje. Natuurlijk maakte ik wel familiekiekjes, maar aan het echte werk kwam ik in die tijd niet toe. In 2004 heb ik mijn eerste digitale (compact)camera aangeschaft (Konica/Minolta Dimage Z2) en daarmee begon het bloed toch echt weer te kriebelen. Uiteindelijk wil je meer en heb in 2008 de Nikon D80 gekocht. In 2009 ben ik lid geworden van FGP en van daaruit steeds verder actief geworden op fotografiegebied. Ik maak nu gebruik van een Nikon D7000 en een Nikon D750.
Sinds 2017 ben ik voorzitter van FGP. Samen met de andere leden van het bestuur houd ik mij bezig met allerlei organisatorische zaken om de club aan te sturen.

Camera: Nikon D7000 en Nikon D750  
Foto's: Portfolio Kees van Gageldonk  
Website:    
     
     
Naam: Kees van Gils  
Geboortejaar: 1952  
Lid sinds: 2006 (Oprichting)  
Biografie:

Fotograferen heeft me altijd al geboeid, na een vakantie met mede oprichter Henk Heijne heeft hij me overgehaald in 2002 om bij de fotoclub te komen wat mij direct goed beviel en mijn interesse in fotografie alleen maar versterkte.

De eerste twee jaar fotografeerde ik nog met een compact camera (Canon Ixus v3), daarna kon ik mijn eerste spiegelreflex in 2005 tweede hands aanschaffen en wel een  olympus e10, die na een ongelukkige val uit mijn rugzak in 2007 vervangen is  door de canon 30d waar ik tot maart 2013 met alle tevredenheid mee fotografeerde.

Momenteel heb ik de Canon 6d een full frame camera waar ik zeer tevreden mee ben. Ik heb betreft fotografie nog geen speciale interesse ik fotografeer heel divers. Alhoewel mij tijdens vakantiea reis en urbanfotografie enorm kan interesseren. Tevens zit ik binnen de club bij de expositiecommissie waar ik met meerdere leden de jaarlijkse expositie mede organiseer, ook probeer ik tijdens de clubavonden mede de foto’s te bespreken en een ieder gezamenlijk naar een hoger niveau te helpen.

Camera: Canon 6D  
Foto's: Portfolio Kees van Gils  
Website:    
     
     
Naam: Kees Horrevoets  
Geboortejaar:    
Lid sinds: 2016  
Biografie:    
Camera:    
Foto's:    
Website:    
     
     
Naam: Kees Siemons  
Geboortejaar: 1957  
Lid sinds: 2024  
Biografie:    
Website: www.usadutch.nl  
     
     
     
     
Naam: Marijke de Haze  
Geboortejaar: 1958  
Lid sinds: 2015  
Biografie:

Door mijn twee honden is mijn interesse gewekt in de fotografie.
Dit was in 2007. Eerst begonnen met de compact camera van mijn man, maar in 2008 kocht ik mijn eerste spiegelreflex camera. De D80 van Nikon. Ik heb twee workshops gevolgd bij Bonnie van de Born om de basis begrippen te leren.

Toch werd er nog veel op de automatische piloot gefotografeerd.
Dat veranderde toen ik 3 jaar geleden een macrolens kocht, de Tamron 90 mm. Er ging een wereld voor me open en had al gauw in de gaten dat hier mijn interesse lag.

Ik hou er van om in de natuur rond te lopen of languit in het gras te liggen om de bloempjes en beestjes te fotograferen. Ik geef graag een creatieve draai aan mijn foto's, door te spelen met de belichting of  door de begroeiing heen te fotograferen om een bepaald effect te krijgen.

Intussen is de D80 ingeleverd voor een Nikon D7000 en de Tamron voor een Nikon 105 mm macrolens. Sinds een aantal maanden ben ik ook in het bezit van een Lensbaby en als je creatief wilt fotograferen, dan kun je
met dit lensje je lol op. Weer een nieuwe uitdaging dus. 

 MarijkedeHaze
Camera: Nikon D7000  
Foto's: Portfolio Marijke de Haze  
Website: n.v.t.  
     
     
Naam: Peter Moerkens  
Geboortejaar: 1968  
Lid sinds: 2006 (Oprichting)  
Biografie: Op de lagere school heb ik via een oom kennis gemaakt met fotografie. Hij was freelancer en ik begon met een Pentax camera en mocht de foto's in de donkere kamer ontwikkelen en afdrukken. Het bleef voornamelijk bij vakantiefoto's tot ik in Wagenberg lid werd van Dinasa. Ben toen anders naar foto's gaan kijken en dat beïnvloedde ook de manier van fotograferen. In 2005 heb ik samen met enkele anderen Fotogroep Perspectief opgericht en was tot 2011 penningmeester. Sinds enkele jaren fotografeer ik met een Canon EOS350D, wat tot enkele prijswinnende foto's heeft geleid. Ook bewerking met Photoshop vind ik erg leuk, maar voor alles geldt: Alles kost tijd.
Camera: Canon EOS 350D  
Foto's: Portfolio Peter Moerkens  
Website: n.v.t.  
     
     
Naam: Regina Marijnissen  
Geboortejaar:    
Lid sinds: 2019  
Biografie:    
Camera:    
Foto's:    
Website:    
     
Naam: René Brandwijk  
Geboortejaar: 1961  
Lid sinds: 2023  
Biografie: Ik ben als jongetje begonnen met fotograferen met een instant camera met rolletjes. Heel spannend toen. Wat krijg je terug na ontwikkelen en afdrukken.Later ben ik, via betere toestelletjes, overgestapt op een spiegelreflex van Yashica, nog steeds met kleinbeeld filmpjes (35mm). En even spannend elke rol weer afwachten.

Tegenwoordig ben ik volledig digitaal. Bij de overstap heb ik een korte cursus gedaan om wat meer van de digitale technieken te weten.

Mijn interesse is in de jaren verlegd van vakantiekiekjes naar natuur en stad. Ik probeer om wat meer artistieke foto’s te maken en meer details te zoeken in plaats van de grote landschappen en stadsgezichten. Maar dat blijft lastig.

In deze Fotogroep hoop ik wat meer houvast te krijgen en meer regelmaat in mijn fotografie. Alle op en aanmerkingen neem ik ter harte, en probeer ik te gebruiken bij volgende fotomomenten.

 
Camera: Nikon D5300   
Foto's: Portfolio René Brandwijk  
Website: