Twee ingrediënten voor fotografie zijn ongetwijfeld kleur en perspectief. Je kunt daar letterlijk alle kanten mee uit. Dat geldt ook voor de leden van Fotogroep Perspectief. Op sommige momenten mogen de leden zelf bepalen welk soort foto’s zij tonen tijdens de reguliere clubavonden. Deze keer kregen de leden echter een vaste opdracht mee. Simpelweg ROOD. Dat vraagt om nadenken en om aandacht.

 

Wat houdt dat in? Welnu: maak een beeld waarin rood de opvallende kleur is. Dit betekent absoluut niet dat dan de gehele foto rood moet zijn. Integendeel. Maar rood moet wel opvallen in zo’n foto.

Tijdens de clubavond waarop we alle inzendingen van de diverse leden bespraken, passeerden heel veel foto’s de revue. De ene nog mooier dan de andere. En uiteraard voldeden ze allemaal aan de opdracht: ROOD. De leden hebben alle foto’s kritisch bekeken en gezamenlijk hebben zij, door het uitbrengen van hun stem, de beste foto eruit gehaald. Op de winnende foto trekt heel subtiel een rood parapluutje de aandacht. Deze foto stak met kop en schouders uit boven alle andere inzendingen en daarmee mogen we de fotograaf en uiteraard lid van Fotogroep Perspectief, Kees van Gils uit Wagenberg, van harte feliciteren. Binnenkort kunt u de originele foto bewonderen in de hal van ’t Vierendeel in Made.